2018. feb 16.

Marhahús, bélszín és egyéb finom falatok

írta: linkfal
Marhahús, bélszín és egyéb finom falatok

Marhabélszín vagy vesepecsenye

belszin.jpgMagyarország a húsfogyasztó országok közé tartozik ezen húsok közül leginkább a sertés és baromfihús fogyasztása a jellemző. Marhahúsokat kevésbé halféléket pedig még kevésbé fogyasztunk, pedig mind a marhahús és nem kevésbé a halakból nagyon egészséges ételek készíthetők el. Állítólag történelmi hagyományai vannak annak, hogy még manapság is a magyarok milyen húsféléket fogyasztanak. A történet szerint ugye a törökök a vallásuk okán nem ették a disznóhúst, míg a marhát rendszeresen elszállították és török hódoltság területén maradt magyarságnak megmaradt a sertés. Akárhogyan is van, a marhahúsból, pláne a bélszínből készült ételek nem csak finomak, hanem egyfajta elit ételnek is számítanak bármely vendéglő kínálatában. Elsősorban különböző steakeket szokás készíteni a bélszínből, amely lehet kevésbé átsült, félig átsült vagy éppen igen jól átsült. Bármelyik fajta steaket is választjuk lényegi elem az, hogy a hús belül mindig porhanyós és puha maradjon, mert amennyiben a steak belseje száraz, azt azonnal vissza kell küldetni a pincérrel.

Szólj hozzá

hús ételek bélszín marhahús húsfélék húsnagyker húsnagykereskedés