Fagyasztott borsó egészséges és finom
Borsóból készült ételek egészségesek
Mint általában szinte minden hüvelyes zöldségféle: bab vagy lencse így a borsó is igen egészséges ételfajta, abban az esetben persze ha jó alapanyagot tudunk beszerezni. Talán kevesen tudják de a zöldborsó eredetileg az állatok eledele volt, hasonlóan például a kukoricához főként azért termesztették, hogy majd állatokkal etessék meg azt. Nyilvánvalóan egyik oka ennek az lehetett, hogy olcsón nagy mennyiségben termelhető és minősége sem igazán változékony. Manapság pedig a zöldborsó, sárgaborsó vagy a fagyasztott borsó egyre nagyobb szerepet kap a konyhák világában, legyen szó elegáns éttermekről, egyedi ételekről a borsó egyre gyakrabban kerül az asztalokra, akár köretként, akár főételként akár kiegészítő salátafélékben is. Ez szerencsére jó trend, mivel az egyik legegészségesebb ételeink egyike amely ráadásul nem is hizlalt így fogyókúra alkalmával is bátran fogyasztható.